Merimasku-Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 21.4.

Merimaskun Maamiesseurantalolla. Kokouksessa ei tullut muutoksia hallituksen kokoonpanoon.

 

Kokouksen lopuksi Seuran entinen puheenjohtaja Maarit Lineri luovutti seuralle julkaisunsa "Nahkuri Henrik Jåkinen ja kuvankaunis ompelija Engla".

Julkaisustahan oli lyhennelmä "2022 Myötätuulta Merimaskussa" lehdessä

Kevään ensimmäiset talkoot Kollolassa pidettiin 25.4. lähinnä pihan siistimisen merkeissä. Näyttämön lava joutui tarkempaan syyniin ja seimi muuttui lippukojuksi.

Talkoot Kollolassa jatkuivat 10.5. ja 12.5. ja joillakin vielä useampana päivänä. Sisätiloja siivottiin ja järjesteltiin ja ulkovarastot kokivat saman kohtalon.

 

14.5.2022 Merimasku-Seura tarjosi Kollolan parkkipaikalle kaikille halukkaille vapaan mahdollisuuden tulla "kirppistelemään". Paikalle saapuikin muutama pöytä ja asiakkaitakin kävi ihan kivasti.

Merimasku-Seuran hyväntekeväisyys pöytäkin tuotti muutaman euron Ukrainen lapsille. Kiitoksia kaikille mukana olleille ja ostoksilla käyneille!

 

15.5.2022 Merimasku-Seura kutsui Villivuori - projektissa mukana olleita henkilöitä luontopolun virallisiin avajaisiin. Sää suosi tapahtumaa ja eväät maistuvat sekä vieraille, että alakuvassa olevalle Merimasku-Seuran hallitukselle (sihteeri puuttui).

 

22.5. ja 23.5. Merimaskun päiväkoti piti kevätjuhliaan Kollolassa.

3.6. Merimasku-Seura oli esillä pöytineen Merimaskun Rantamakasiinin saunan avajaisissa.

Helluntaina 5.6. Merimasku-Seuran puheenjohtaja Maikku Tuomi paljasti Visa Auvisen ideoiman muistolaatan Merimaskun kirkkomaan Maskulinin kappelin seinälle.

Talkoot Kollolassa jatkuvat  päivittäin. Lipputanko pystyyn, kahviteltta pystyyn, näyttely pystyyn,maalaamista ja siivoamista. Teatterin näytännöt alkavat ja kaikki pitäisi olla silloin kunnossa.

Kesän hauskin komedia Akka-agentti oli nähtävissä Kollolan teatterilavalla keskiviikkoon 22.6. asti

Turun museokeskus hallinnoi "Yhdessä ympäristössä" -projektia, jonka yhdeksi esimerkkitapaukseksi on valikoitunut Kollolan torpan ikkunat. Ehdotuksen on tehnyt Naantalin museo. Projektin tiimoilta käytiin 10.6. paikan päällä ideoimassa, millaisella ryhmällä ja ohjelmalla lähdetään konkreettisiin toimenpiteisiin. Elokuun 15. päivä kutsutaan koolle ryhmä, jolle opetetaan ikkunan remontointia. Tarkoitus on, että ikkunat kunnostetaan talkootyönä. Saman päivän ohjelmassa on muutakin vanhan säilyttämiseen ja kunnostamiseen liittyvää asiaa.

Seuran 30 vuotisjuhlassa 3.7.2022 julistettiin myös vuoden 2022 Lossivahti.

Tämän kunnianimen ja lossikapulan vuodeksi haltuunsa sai Jani Ollikainen. Kapulan luovutti Seuran puheenjohtan Maija-Leena Tuomen valvovan silmän alla vuoden 2021 Lossivahdin Merimaskun Rantamakasiinin edustaja Juha Mäkinen.

Merimasku-Seura ry vietti 30 vuotis syntymäpäiviään aurinkoisena sunnuntaina 3.7.2022 Kollolan pihapiirissä.

Tilaisuuden avasi Seuran puheenjohtaja Maija-Leena Tuomi, jonka jälkeen nostettiin lippu salkoon ja laulettiin yhdessä lippulaulu.

 

Onnittelumaljan jälkeen Jaakko Olenius muisteli mielenkiintoisesti aikaa, jolloin Merimasku-Seura perustettiin hänen ollessaan Merimaskun kunnanjohtajana. Hän kehui Seuran toimintaa merimasku-laisten puolesta silloin ja nyt ja katsoi sen olevan tarpeellista tulevaisuudessakin.

 

Tilaisuudessa jaettiin myös Suomen kotiseutuliiton kunniamerkit. Kultaisen merkin sai Seuran pitkäaikainen sihteeri Erkki Rantala, hopeisen Juha Lankinen ja pronssisen saivat Ritva Pajukoski, Tiina Rinne-Kylänpää, Kaija Roiha, Maija-Leena Tuomi ja Anne Sjöström, joka ei päässyt paikalle.

Kollolan ovet pidettiin auki 6.7.2022 - 14.8.2022 välisenä aikana

ke - su klo 12 - 16

 

Runsaasti ihmisiä kävi tutustumassa kotiseututaloomme, kahvilla, ostoksilla tai ihan muuten vaan.

KESÄNÄYTTELYN aiheena oli Merimasku-Seuran 30 v juhlavuosi. Näyttelyssä esillä olevat taulut löydät TÄÄLTÄ .

Helteisenä sunnuntaina

14.8. pidettiin Kollolassa perinteinen YHTEISLAULUTILAISUUS laulattajana Pertti Virtanen. Vierailijaksi oli saatu myös Viihdekuoro Karjalan Käköset. Puheenjohtaja Maikku Tuomi avasi tilaisuuden ja varapuheenjohtaja Kaija Roihalle kuoro lauloi onnittelulaulun syntymäpäivän kunniaksi. Saimme myös kuulla pari muutakin kuoron esittämää laulua.

Harrasteiltana 18.8. Merimaskun koululla myöskin Merimasku-Seuralla oli oma pisteensä, jossa jaettiin tietoa itse Merimasku-Seurasta, että Merimaskun Teatterista. Vierailijoita kiinnosti myös Merimasku Mölkky.

Lastenkonsertti 28.8. Taattisten tilalla veti navetan vintin täyteen yleisöä. Arviolta 170 henkeä. Ammuu!-lastenmusiikkiorkesteri täytti kaikki odotukset.

Hallituksen kokouksessa 6.9.2022 vieraili Rymättylä-Seurasta pj. Erkki Hellman ja Seuran Museotoimikunnan pj. Tuula Syrjänen.

Heiltä saimme tuliaisiksi 3 kpl Rymättylä-Seuran Perinnetoimikunnan kokoamaa kirjaa "Kotisaarten RUNONuotta".Suuret kiitokset heille!

 13.9.2022 osa Merimasku-Seuran hallitusta vieraili Rusko-seuran tiloissa. Kohteina olivat Ruskon museo (entinen lainamakasiini), Rindellin mäkitupa ja lopuksi vierailun emäntä Kaija Rusi tarjosi meille kahvit Ketosen torpassa.

29.10.2022 Kirkonsalmen silta täytti 20 vuotta. Merimasku-Seura ry juhlaliputti sillan tapahtuman kunniaksi.

 

Kuvasarjassa sillan vihkijät 20 vuotta sitten vasemmalta: tiejohtaja Pekka Jokela, sisäministeri Ville Itälä,
kunnanjohtaja Tita Rinnevaara, valtuuston
puheenjohtaja Raimo Kronström ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Samuli Santalahti.

Merin päivän iltamiin 3.12.2022 Maamiesseurantalolle saapui miltei täysi salillinen iloisia illanviettäjiä. Esiintyjät saivat runsaat aplodit, kahvi ja tarjottavat maistuivat ja kaikilla oli niin mukavaa.

Perinteinen jouluseimi rakennettiin jälleen Kollolan pihapiiriin.Se oli nähtävissä Loppiaiseen asti.