Perinteen tallennus

 

 

Merimasku-Seura kerää tietoa Merimaskusta haastattelemalla ja tallentamalla lahjoituksina saatavaa esineistöä sekä keräämällä merimaskulaisia tarinoita ja murresanastoa. Seuralla on käytössä sanelinlaite, jolla voidaan haastattelut tallentaa tietokoneelle.

Lahjoitettuja valokuvia tallennetaan paperikuvina ja muutetaan digitaaliseen muotoon. Lainaksi käyttöön annetut digitoidaan ja palautetaan alkuperäiset lahjoittajille. Merimaskun maisemaa ja rakennuksia tallennetaan valokuvaamalla.

 

Kollolan esineistöä dokumentoidaan ja nimetään paikallismurteella. Paikallista viljely- ja kalastushistoriaa kerätään ja tallennetaan valokuvin ja kirjalliseen muotoon. Kerätään tietoa paikannimistä, kulkemisesta, työtavoista, juhlien vietosta ja perinneruuista. Kaikesta sellaisesta, mikä on jo melko vierasta nykypäivän asukkaille Merimaskussa.

Tietoa käytetään eri julkaisuissa, Kollolan näyttelyissä ja Merimaskun tapahtumissa. Osa tiedosta jää seuran arkistoihin siten kuin lahjoittajan kanssa asiasta sovitaan.

Toivomme apua ja aktiivista osallistumista Merimaskun historian tallennuksessa.

Sata ja yksi muistoa Merimaskusta


Seura toivoo saavansa kaikenlaisia kirjoituksia eri-ikäisiltä ihmisiltä. Ne voivat olla lyhyitä sattumuksia, sanontoja, muisteluksia, tapahtumia, runoja ja pidempiäkin kertomuksia, mitä tahansa. Ainoa vaatimus on, että ne liittyvät Merimaskuun.


Kirjoitustapa on vapaa, voit kirjoittaa käsin tai koneella, lähettää kirjoituksen postissa taikka sähköpostilla. Jos kirjoitukseen liittyy valokuva, otamme sen mielellämme vastaan. Kuvan lähettämisestä sovitaan erikseen, jotta saamme painokelpoisen kuvan.

 

Otamme vastaan mielellämme myös videoita menneistä tapahtumista. Materiaali voi olla esim. VHS kasetti, jonka sitten mahdollisuuksien mukaan digitoimme. 


Keräämme myös muita kuvia Merimaskusta arkistoomme. Skannatut kuvat palautetaan omistajalle. Kaikesta julkaisemisesta sovitaan asianosaisen kanssa erikseen.
Lisätietoja: pj Maikku Tuomi, maikku.tuomi(at)gmail.com, 0400 827295.


Seuran osoite: Maija-Leena Tuomi, Hagantie 4, 21160 Merimasku

 "Puintipäivä Lahdelmassa 2003" videokoosteen löydät oheista kuvaa klikkaamalla.